niedziela, stycznia 15, 2017

Surówka z buraków z nasionami

Buraczki bardzo często pojawiają się na naszym stole. Właściwie to jestem osobą, której buraczki pasują do wszystkiego, a zamiast masła potrafię używać ćwikły. Ot taki ze mnie cudak ;)
Buraczki gwarantują nam poziom żelaza w normie, wierzę w to bardzo mocno i polecam je spożywać. Surówka ta dodatkowo wzbogacona jest o Mixu Nasion i Orzechów bez soli od Najlepszeprodukty.com, które dodają dodatkowego smaczku, ale także chrupkości.


Potrzebujemy:

Buraczki odcedzamy z marynaty i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Jeżeli macie w słoikach już starte buraczki, wystarczy pominąć ten krok, a surówka wyjdzie Wam doskonała.

Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do przetartych buraczków. 

W misce mieszamy buraki, cebulę, mix nasion i orzechów, jogurt grecki oraz sól i pieprz. 

Całość odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny, aby smaki mogły ze sobą "zagrać"

Surówka idealnie pasuje do mięs.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger