Potrzebujemy:
- 500 g mieszanki owoców morza
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g przecieru pomidorowego, u mnie od Krokus
- pół łyżeczki suszonego oregano
- sól, pieprz
- 2 łyżki oliwy
Owoce morza rozmrażamy i pozbywamy się nadmiaru wody.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie razem z rozgniecionym czosnkiem.
Następnie na patelnię dodajemy utartą na grubych oczkach marchew. Dusimy całość pod przykryciem, aż marchew zmięknie.
Do naszych warzyw dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy 5 minut.
Na koniec dodajemy owoce morza i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu.
Podajemy z makaronem linguini lub bavette.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego