Frytki z piekarnika robię od dawna. Kiedyś odkryłam, że nie skąpane w hektolitrach tłuszczu frytki są na prawdę smaczne i od tamtej pory, mimo że przyznaję, iż smakują nieco inaczej, są bajecznie dobre. Najlepsze jednak są te, które piekę z dodatkiem masła klarowanego Ghee.
Potrzebujemy:
- kilka obranych ziemniaków
- kilka obranych marchewek
- wiórki masła klarowanego GHEE, u mnie od Pięć Przemian
- sól
Ziemniaki i marchewki kroimy w słupki i posypujemy lekko solą.
Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej frytki, najlepiej tak, żeby nie nachodziły na siebie.
Wiórki masła układamy na frytkach.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego