- 3 jajka
- 1 łyżka cukru kokosowego/cukru białego/ksylitolu
- 3 łyżki mąki jaglanej
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- Victoria's Syrop Barmański wanilia
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym dodajemy do niej cukier dalej ubijając, aż cukier się rozpuści. Kolejnym krokiem jest dodanie żółte do ubitych białek. Oczywiście dodajemy je ciągle ubijając masę.
Przesiewamy 3 łyżki mąki jaglanej i dodajemy do ubitych jajek. Lekko mieszamy, aby nie uszkodzić struktury piany.
Na patelni w międzyczasie rozgrzewamy olej kokosowy i wylewamy naszą biszkoptową masę.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem z obydwu stron. Przy przewracaniu musicie uważać, ponieważ omlet jest niezwykle delikatny, przewracamy dopiero wtedy, kiedy góra przestanie być płynna.
Podajemy z owocami, serkiem, bitą śmietaną, cukrem pudrem, syropem, z czym tylko chcecie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego