Na śniadanie potrzebujemy dużej dawki dobrej energii. Takie danie śniadaniowe podane do łóżka na prawdę smakuje wybornie. Pyszne wiejskie jaja, do tego delikatny smak boczniaków, które są najbardziej wartościowymi grzybami oraz ser koryciński, który całości dodaje niezwykłego kremowego akcentu. Ja bez tego sera nie wyobrażam już sobie życia! :)
Potrzebujemy:
- 2 duże wiejskie jaja
- 50 g boczniaków od Ekologiczne pieczarki z Dąbrówki
- 1 łyżka masła klarowanego
- porządny trójkąt naturalnego Sera Korycińskiego swojskiego Agnieszka i Marcin Bielec
- sól himalajska
- pieprz
Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy na nią boczniaki pokrojone w paski. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 5 minut.
Ser kroimy w międzyczasie w duże kostki.
Do boczniaków dodajemy jaja i energicznie mieszamy, aż się zetną.
Wyłączamy źródło ciepła i dodajemy nasz ser pokrojony w kostkę, mieszamy aby złapał trochę ciepła i zaczął się delikatnie topić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego