Sałatka ta kojarzy mi się z moim domem rodzinnym. Jest tak prosta, że przygotowywała ją wtedy moja młodsza siostra. Chyba wtedy pokochałam natkę pietruszki! :)
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie makaronu rędzińskiego rurka 400 g Makarony Babuni
- 8 jaj ugotowanych na twardo
- 5 łyżek majonezu
- 1 pęczek natki pietruszki
- 3 łodyżki szczypiorku
- sól, pieprz
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. Po ugotowaniu przepłukujemy go zimną wodą, aby się nie sklejał.
Jajka ugotowane na twardo drobno siekamy i dodajemy do makaronu.
Z pęczka natki pietruszki odrywamy tylko listki i razem ze szczypiorkiem siekamy je na drobne kawałeczki i również dodajemy do makaronu.
Całość mieszamy z majonezem, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego