Tego szukasz?

22 cze 2017

Smaki lata - warsztaty z Kasią Gubałą

Dokładnie tydzień temu byłam na bardzo ciekawych warsztatach kuchni wegańskiej pod dowództwem Kasi Gubały. Kasia, całkiem niedawno wydała książkę "Warzywa górą! Od korzeni po liście". Jeżeli jesteście ciekawi kuchni wegańskiej, po prostu musicie mieć tę książkę na swojej półce, a co najważniejsze, musicie często z niej korzystać. :) 

Kasia Gubała to fantastyczna kobieta, człowiek optymizm, zawsze uśmiechnięta i pełna energii! Skąd ją czerpie? Z roślin moi drodzy! :D

Do rzeczy, warsztaty nosiły nazwę "Smaki lata" i odbyły się w Art Hotelu we Wrocławiu. Organizowane były również przez redakcję magazynu Claudia.


Atmosfera była tak przyjazna, a ludzie otwarci, że nawet nie znając się wzajemnie łatwo połączyliśmy się w grupki tworząc pyszne dania kuchni wegańskiej. Czuwał nad nami chef kuchni Art Hotelu, za co bardzo dziękujemy.

Na warsztatach była również cudna Jula Cymbaluk - Masterchef Junior. Julcia, jestem pod wrażeniem! :)

Na naszym stanowisku wykonaliśmy makaron z soczewicy z pesto pietruszkowym, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki. Pan Fabijański postanowił nam towarzyszyć i oczywiście pomóc, w końcu kto lepiej ugotuje makaron jak nie sam mistrz? :) A sama Julka siekała nam pietruszkę. Grupa na poziomie milion 500! :D


Udało mi się jeszcze wychwycić, może nie w pełni jeszcze przygotowane, ale niezwykle pyszne pulpety z kaszy jaglanej. Cudo!


A teraz nasze gift paki ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego