Bardzo łatwy, pyszny i delikatny deser do wykonania w kilka chwil. Można go wykonać według własnych preferencji, można dodać do pucharków więcej malin lub więcej biszkoptów w zależności od tego jakie proporcje lubicie.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie biszkoptów z błonnikiem Mamut
- 500 g zblendowanego twarogu
- 300 g rozpuszczonej białej czekolady
- 150 ml śmietanki 30%
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżeczki żelatyny + woda do rozpuszczenia żelatyny
- maliny
Gładko zblendowany twaróg łączymy z rozpuszczoną białą czekoladą i 1 opakowaniem cukru waniliowego.
Żelatynę namaczamy w kilku łyżeczkach wody. Następnie, kiedy napęcznieje wstawiamy do mikrofalówki do całkowitego rozpuszczenia.
Twaróg powoli łączymy z żelatyną.
Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy razem z twarogiem.
Do pucharków nakładamy kolejno: biszkopty, masę serową, maliny, masę serową, biszkopty, masę serową i ponownie na górę biszkopty. Zwieńczam 1 malinką.
Świetny deser :)
OdpowiedzUsuńsmakowite ;)
OdpowiedzUsuń