niedziela, września 17, 2017

Przekładane serniczki z malinami

Bardzo łatwy, pyszny i delikatny deser do wykonania w kilka chwil. Można go wykonać według własnych preferencji, można dodać do pucharków więcej malin lub więcej biszkoptów w zależności od tego jakie proporcje lubicie.


Potrzebujemy:
  • 1 opakowanie biszkoptów z błonnikiem Mamut
  • 500 g zblendowanego twarogu
  • 300 g rozpuszczonej białej czekolady
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki żelatyny + woda do rozpuszczenia żelatyny
  • maliny
Gładko zblendowany twaróg łączymy z rozpuszczoną białą czekoladą i 1 opakowaniem cukru waniliowego.
Żelatynę namaczamy w kilku łyżeczkach wody. Następnie, kiedy napęcznieje wstawiamy do mikrofalówki do całkowitego rozpuszczenia.

Twaróg powoli łączymy z żelatyną.

Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy razem z twarogiem.

Do pucharków nakładamy kolejno: biszkopty, masę serową, maliny, masę serową, biszkopty, masę serową i ponownie na górę biszkopty. Zwieńczam 1 malinką.




2 komentarze:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger