poniedziałek, listopada 27, 2017

Przystawka ze śledzia

Uwielbiamy fantazyjne kanapeczki. Kiedy tylko mamy na to chwilę czasu - proste dodatki urozmaicamy tak, aby wprowadzić nieco zamieszania i zaskoczenia. Tym samym z przepysznych śledzi z czarnuszką powstały małe imprezowe kanapeczki. Pozwolę sobie jeszcze wtrącić. Mówię Wam, nigdy bym się nie spodziewała, że cokolwiek z czarnuszką będzie mi tak bardzo smakowało. Widać, że właściciele firmy Mirko stawiają sobie za cel najwyższy: jakość i smak wprowadzanych na rynek produktów. To się czuje i tego się chce! 


Potrzebujemy:
  • 1 opakowanie śledzi z czarnuszką Mirko
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 marynowana pieczarka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • małe kromeczki dowolnego pieczywa
Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w małą kostkę.
Jajka kroimy w nieco mniejszą kosteczkę niż śledzie.
Marynowane pieczarki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ich kawałeczki mają być prawie niewyczuwalne podczas gryzienia.

Do pokrojonych składników dodajemy majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.

Naszą pastę układamy na kromeczkach z pieczywa. Możemy dodatkowo przystroić je majonezem.

2 komentarze:

  1. Fajny przepis, prosty, poza tym lubię czarnuszkę - daje moim wypiekom niepowtarzalny smak, od razu pomyślałam, że spróbuję...ale o czarnuszce Mirko nie słyszałam/:-)/. Cóż, czasami należy czytać tekst przed przepisem

    OdpowiedzUsuń
  2. Zachęcamy aby dodać przepis do najnowszej akcji konkursowej ZAPACH ŚWIĄT na zBLOGowani.pl http://zblogowani.pl/akcja/zapach-swiat

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger