poniedziałek, czerwca 11, 2018

Śniadaniowy tost

Doskonałe śniadanie to pewność, że dzień będzie udany i wszystko pójdzie nam sprawnie i gładko. No dobrze.. może nie do końca jest to takie proste! Jednak dobrze rozpoczęty dzień to już jakiś plus.
Śniadaniowy tost zapadnie Wam w pamięć dzięki różnorodności struktur jakie w nim odnajdziecie oraz dlatego, że będzie Wam po prostu niesamowicie smakował.

Śniadania jemy w różnej formie. Tosty na śniadanie opiekane na patelni goszczą u nas równie często co te z opiekacza, czy z gofrownicy. Tak! W każdej gofrownicy przygotujecie przepyszne zapiekane kanapki!

tosty z patelni

Potrzebujemy:
  • 2 kromki pieczywa
  • 2 jajka
  • 2 kabanoski Maestro Henryk Kania
  • 1/4 czerwonej papryki
  • garść świeżego szpinaku
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
tosty francuskie

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojoną w kosteczkę cebulkę i paprykę. Następnie dodajemy kabanoski pokrojone w drobne talarki i całość podsmażamy aż cebulka zacznie się rumienić. Na patelnię kolejno wędruje szpinak. Smażymy wszystko do momentu aż odparuje cała woda ze szpinaku. Zdejmujemy wszystko z patelni odsączając od tłuszczu - ten pozostawiamy do dalszej obróbki.

Nasz "farsz" mieszamy z jajkami, doprawiamy solą i pieprzem.

W kromkach wycinamy środek, na rozgrzanej patelni układamy nasze pieczywo i wlewamy delikatnie jajka z dodatkami do otworów. Smażymy na rumiano z obydwu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger