Babeczki straciatella z piankami są niewyobrażalnie proste w przygotowaniu, a efekt niesamowicie pyszny! Kilka składników, wymieszanych niedbale, roztopione kawałki czekolady i pianki marshmallow robią bardzo duże wrażenie. Dodatkowo ja mam na nie patent, który sprawia, że przygotowuję je w przypływie chwili, tak szybko, że dzieci nie muszą długo czekać na babeczki, które wprost uwielbiają!
Moim patentem jest frytkownica beztłuszczowa, której upieczenie tychże babeczek zajmuje całe 10 minut! 10 minut i macie gotowe do zjedzenia babeczki! Czy to nie jest magia?
Używam frytkownicy beztłuszczowej Freat marki Overmax Home. Frytkownica pozwala mi na bardzo szybkie osiągnięcie pożądanej temperatury. W koszyku umieszczam po 3-4 babeczki i to mnie satysfakcjonuje. :)
Potrzebujemy (6-7 babeczek):
- 100 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- 3 jaja (żółtka i białka osobno)
- 50 ml oleju roślinnego
- 50 g posiekanej czekolady mlecznej
- 3 łyżki małych pianek marshmallow
- szczypta soli
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy do niej posiekaną czekoladę i pianki.
Żółtka rozmącamy z olejem.
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem odrobiny soli.
Do suchych składników dodajemy rozmącone żółtka z olejem oraz ubite białka. Wszystko Dokładnie mieszamy.
W koszyku frytkownicy umieszczamy 4 podwójne papilotki (jedna włożona w drugą) i w każdą z 4 nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.
Pieczemy przez 10 minut we frytkownicy beztłuszczowej w 175 stopniach C.
Przepisy do frytkownicy beztłuszczowej Overmax znajdziecie tutaj.
Żółtka rozmącamy z olejem.
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem odrobiny soli.
Do suchych składników dodajemy rozmącone żółtka z olejem oraz ubite białka. Wszystko Dokładnie mieszamy.
W koszyku frytkownicy umieszczamy 4 podwójne papilotki (jedna włożona w drugą) i w każdą z 4 nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.
Pieczemy przez 10 minut we frytkownicy beztłuszczowej w 175 stopniach C.
Przepisy do frytkownicy beztłuszczowej Overmax znajdziecie tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego