Tym razem składnikiem głównym są wędzone uda z kurczaka, które moim zdaniem są bardziej wyraziste niż wędzone piersi kurczaka. Wyrazu dodał Majonez Kielecki od WSP Społem, który ma.bardzo dobry skład i przede wszystkim jego smak jest bardzo zbliżony do majonezu jaki możemy wykonać samodzielnie w domu. Jeśli lubicie chodzić na skróty to moim zdaniem jest to najlepszy wariant jakim możecie podążać.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie makaronu, u mnie makaron kokardki
- 3 wędzone uda z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 cebula
- 4 ogórki konserwowe
- puszka kukurydzy
- pół pęczka natki pietruszki
- 10 łyżek majonezu Kieleckiego od WSP Społem
- sól i pieprz
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. Ugotowany sschładzamy przelewając go zimną wodą, po to także, aby się nie skleił przy chłodzeniu.
Cebulę, papryki i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę, a mięso z ud w nieco większą, aby kawałki mięsa nie zaginęły w tłumie i była różnorodność tekstury sałatki.
Natkę pietruszki siekamy drobno i dodajemy do reszty składników. Mieszamy razem z majonezem, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego