- 100 ml soku z mango, ja użyłam soku z mango ze sklepu Coś dla zdrowia marki Vivio
- 100 ml mleka krowiego, bądź roślinnego
- 2 łyżki nasion chia
- 2 łyżki żurawiny ciętej, ja użyłam żurawiny ze sklepu Coś dla zdrowia marki Vivio
Żurawinę zalewamy wrzątkiem.
Nasiona chia mieszamy z sokiem z mango i mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, na początku często mieszając, aby nie powstał nam glut ;) choć i z nim łatwo można sobie poradzić trzepaczką do jajek.
Kiedy chia jest już gotowa, pucharek wypełniamy do połowy tymi drogocennymi kuleczkami. Żurawinę odcedzamy i blendujemy, wykładamy na środek naszego deseru i zakrywamy pozostałą częścią chia w soku i mleku.
Pyszny deserek :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie deserki, a nasiona chia są ze mną już od dawna :-)
OdpowiedzUsuń