Potrzebujemy:
- mały kawałek mięsa z uda kurczaka wolnowybiegowego
- botwinka z jednego buraczka
- 1/4 marchwi
- 2 "szczypty" poszatkowanej czerwonej kapusty
- plaster cebuli
- pół
- 1 ziemniak
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielskie
- kilka kropel soku z cytryny
- łyżeczka jogurtu naturalnego
*wywar z mięsa może uczulać
Mięso gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim, przez około 15 minut.
Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, czerwoną kapustę, marchew pokrojoną w plasterki, bądź słupki, pół posiekanego ząbka czosnku i plaster cebuli, wedle uznania można cebulę poszatkować.
Gotujemy przez kolejne 15 minut, aż marchew i ziemniaki będą miękkie.
Dodajemy teraz botwinkę pokrojoną w mniejsze kawałeczki i po 5 minutach dolewamy sok z cytryny i jogurt. Można zajadać :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego