Obiad za godzinę.. a ja taka głodna, kiszki grają marsza, po prostu nie wytrzymam!
Potrzebna mi szybka przystawka.
Z zamrażarki wyjmuję krążki panierowanych kalmarów, szybko rozgrzewam olej..
noo może trwa to dłuższą chwilę, bo olej trzeba rozgrzać na prawdę dobrze ;)
Wrzucam po 5 krążków na głęboki olej i smażę do lekkiego zezłocenia.
W czasie, kiedy się smażą, przygotowuje szybki sos czosnkowy z małego kubeczka jogurtu naturalnego i jednego ząbka czosnku.
Pychota!
Panierka jest chrupiąca, a kalmary w środku są bardzo mięciutkie. Nie zrażajcie się do komentarzy typu, że kalmary są jak "podeszwa", że nie da się ich ugryźć. Nic z tych rzeczy!
Kalmary panierowane od MyFood to bardzo szybka i smaczna przekąska przed głównym daniem. Serdecznie polecam!
Opakowanie zawiera 500 g pierścieni kalmarowych w panierce, wystarczy na przystawkę dla minimum 4 osób.
Ty naprawde zamieścieś przepis na gotowe gówno z wora dla idiotóww?
OdpowiedzUsuń