piątek, maja 22, 2015

Kalmary w panierce idealna przekąska od MyFood

Obiad za godzinę.. a ja taka głodna, kiszki grają marsza, po prostu nie wytrzymam!
Potrzebna mi szybka przystawka.

Z zamrażarki wyjmuję krążki panierowanych kalmarów, szybko rozgrzewam olej.. 
noo może trwa to dłuższą chwilę, bo olej trzeba rozgrzać na prawdę dobrze ;)

Wrzucam po 5 krążków na głęboki olej i smażę do lekkiego zezłocenia.

W czasie, kiedy się smażą, przygotowuje szybki sos czosnkowy z małego kubeczka jogurtu naturalnego i jednego ząbka czosnku.

Pychota!

Panierka jest chrupiąca, a kalmary w środku są bardzo mięciutkie. Nie zrażajcie się do komentarzy typu, że kalmary są jak "podeszwa", że nie da się ich ugryźć. Nic z tych rzeczy! 

Kalmary panierowane od MyFood to bardzo szybka i smaczna przekąska przed głównym daniem. Serdecznie polecam! 

Opakowanie zawiera 500 g pierścieni kalmarowych w panierce, wystarczy na przystawkę dla minimum 4 osób.



1 komentarz:

  1. Ty naprawde zamieścieś przepis na gotowe gówno z wora dla idiotóww?

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger