Spróbujcie sami :)
Potrzebujemy:
- małą paczkę herbatników maślanych, mi wystarczyło dosłownie koło 10 sztuk
- 700 ml mleka
- szklanka kaszy manny
- 3 łyżeczki cukru
- kilka łyżek konfitury pomarańczowej
- 1 galaretka truskawkowa, ja użyłam galaretki od Przyprawy Premium, którzy sprzedają ją w dużym opakowaniu, sprawdźcie TUTAJ. Jeśli dużo pieczecie, będą dla Was jak znalazł.
Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i kaszę. Mieszamy, aż zgęstnieje i się zagotuje.
W tym czasie przygotowujemy galaretkę. Do 400 ml wrzątku wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż całkiem się rozpuści.
Tężejącą wylewamy na kaszę mannę.
Wkładamy do lodówki na min 2 godziny i można zajadać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego