środa, stycznia 11, 2017

Krem czekoladowy z batatów

Puszysty, kremowy, idealny, dopełniony owocowym syropem. Po prostu wspaniały. Krem czekoladowy ze słodkich ziemniaków - batatów. Ten prosty deser postanowiłam dopełnić syropem z leśnych jagód od marki KrokusPołączenie to okazało się być połączeniem idealnym. Deser ten, przy odpowiednim przygotowaniu nadaje się do podania najmłodszym. Używamy wtedy karobu i mleka roślinnego.


Potrzebujemy:
  • 1 duży batat ugotowany do miękkości, bądź upieczony w piekarniku
  • 2 łyżki kakao, bądź karobu
  • 100 ml mleka roślinnego lub krowiego
  • syrop z leśnych jagód od Krokus
Wszystkie składniki oprócz syropu blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków i schładzamy.
Przed podaniem polewamy syropem jagodowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger