Zaletą makaronu jest szybkość przygotowania. Wystarczy kilka składników i w mig możemy przygotować smaczne i sycące danie o wykwintnym charakterze.
Makaron orkiszowy Całe Ziarno świderek z oferty makaronów ekologicznych Eko - Mak to istny mocarz na tle innych makaronów. Orkisz ma wiele zalet. Wzmacnia nasz organizm, usuwa toksyny, ma właściwości przeciwzapalne, a także obniżają poziom cholesterolu we krwi. Naszym organizmom taki makaron robi bardzo dobrze, dlatego warto je jeść, a ja pokażę Wam w jak prosty sposób można się nim bawić.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie makaronu orkiszowego Całe Ziarno świderek z oferty makaronów ekologicznych Eko - Mak
- 1 średnia cebula
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka pasty chilli
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- orzechy ziemne, migdały, pestki dyni, rodzynki jumbo
- kulka mozzarelli
- sól. pieprz
- tymianek, rozmaryn
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Kiedy cebulka nam się zeszkli dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki szynkę parmeńską.
Następnie dodajemy kukurydzę, przecier pomidorowy, jogurt naturalny i przyprawy. Dusimy przez minutę na patelni, po czym mieszamy z ugotowanym makaronem.
Podajemy makaron posypany uprażonymi orzechami ziemnymi, migdałami, pestkami dyni i rodzynkami, a także pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego