czwartek, lutego 09, 2017

Parmeński makaron orkiszowy

Zaletą makaronu jest  szybkość przygotowania. Wystarczy kilka składników i w mig możemy przygotować smaczne i sycące danie o wykwintnym charakterze. 
Makaron orkiszowy Całe Ziarno świderek z oferty makaronów ekologicznych Eko - Mak to istny mocarz na tle innych makaronów. Orkisz ma wiele zalet. Wzmacnia nasz organizm, usuwa toksyny, ma właściwości przeciwzapalne, a także obniżają poziom cholesterolu we krwi. Naszym organizmom taki makaron robi bardzo dobrze, dlatego warto je jeść, a ja pokażę Wam w jak prosty sposób można się nim bawić.


Potrzebujemy:
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. 
Kiedy cebulka nam się zeszkli dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki szynkę parmeńską.
Następnie dodajemy kukurydzę, przecier pomidorowy, jogurt naturalny i przyprawy. Dusimy przez minutę na patelni, po czym mieszamy z ugotowanym makaronem.

Podajemy makaron posypany uprażonymi orzechami ziemnymi, migdałami, pestkami dyni i rodzynkami, a także pokrojoną w kostkę mozzarellą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger