czwartek, kwietnia 13, 2017

Burgery wołowe z sosem amerykańskim

Przepyszne burgery, które możesz przygotować sam w domu.
Pokażę Ci jak prosto i w ekonomiczny sposób w cenie jednego burgera z fastfooda możesz mieć ich kilka :) i co najważniejsze, o wiele zdrowszych.
Pyszne, soczyste mięso, warzywa i pikantny Sos amerykański Fanex to wszystko to czego potrzebujesz, kiedy masz ochotę na coś konkretnego! :)


Potrzebujemy:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • sól i pieprz
  • ser koryciński
  • 4 bułki 
  • 4 liście sałaty masłowej
  • 1 cebula
  • ocet z białego wina lub jabłkowy
  • 1 pomidor
  • Sos amerykański Fanex 
Mięso doprawiamy solą i pieprzem i formujemy 4 okrągłe burgery.
Cebulę kroimy na pół, następnie na pióra, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy ją octem i mieszamy.
Kotlety smażymy z obydwu stron po 3 minuty na suchej patelni, najlepiej grillowej. Pod koniec na kotletach kładziemy po plasterku sera korycińskiego.
W międzyczasie kroimy bułki na pół i rumienimy na drugiej patelni.
Pomidora kroimy w plastry.
Na bułkę nakładamy sos amerykański, następnie burgera, pomidora, piklowaną cebulkę, sałatę i górną część bułki posmarowanej sosem. Spinamy wykałaczką.
Podajemy od razu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger