Nadal nie polubiliście się z kaszą jaglaną? Mimo, że jest zdrowa, jej smak Was nie przekonuje?
Mam na to sposób!
Po pierwsze kaszę jaglaną, aby była smaczna, należy przygotować w odpowiedni sposób.
Po drugie taki mix kaszy jaglanej z jęczmienną wzbogacony dodatkowo pysznymi pestkami dyni jest bardzo smaczny, żadna z kasz nie dominuje w smaku, a uzupełniają się znakomicie. Mix kasz z dynią rewelacyjnie smakuje zarówno bez sosu jak i z sosem. Chyba każdy z nas lubił jak mama podała na stół pyszny obiad, a była nim kasza z sosem. Niebo!
Potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 40 g pestek dyni, u mnie od Zielony Smak
- woda
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie najpierw wrzątkiem, później długo zimną wodą, aż wypłuczemy saponiny.
Wsypujemy do szklanki obydwie kasze i pestki dyni. Zalewamy całość podwójną objętością wody. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż nie wchłonie się cała woda. Potrwa to około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego