Pyszna grillowa potrawa, którą możecie również zabrać na piknik.
Smakuje genialnie, połączenie czosnkowego pesto, pomidora i oscypka jest strzałem w 10, do tego orzeźwiające świeże zioła i jestem w niebie! :)
Potrzebujemy:
- 1 długa bagietka
- 1/2 słoiczka pesto z czosnku niedźwiedziego od Ryś Podkarpacki
- 2 duże pomidory
- oscypek
- świeże zioła: bazylia, bazylia grecka, oregano, tymianek, szczypiorek
Bagietkę kroimy na 4 części, każdą z nich kroimy jeszcze na dwie kromeczki.
Na każdej z kromeczek rozsmarowujemy po łyżeczce pesto i oprószamy lekko tartym serem, na nim układamy grube plastry pomidora, posypujemy również tartym serem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści.
Po wyjęciu posypujemy posiekanymi świeżymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego