wtorek, czerwca 13, 2017

Deser kokosowo karmelowy

Pyszny, prosty i szybki deser z ciasteczkami, kremowym kokosowym budyniem i karmelową polewą. Porcja takiego deseru jest na prawdę solidna, dlatego moim zdaniem nadaje się ona na romantyczną randkę, gdzie wspólnie ze swoim wybrankiem możecie zajadać go ze wspólnego słoja. Dla mnie połączenie kokosa i karmelu jest wprost idealne.


Potrzebujemy:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 pudding kokosowy w proszku
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki pasty kokosowej
  • kilka cukierków Werther's Original Soft Carmels
  • kruche ciasteczka
Z 2 szklanek mleka, puddingu i cukru gotujemy budyń wg wskazówek producenta. 
Następnie go studzimy. Do jeszcze lekko ciepłego dodajemy pastę kokosową i dokładnie mieszamy.
W rondelku rozpuszczamy cukierki z odrobiną mleka.
Ciasteczka kruszymy.

Rozpuszczonymi cukierkami niedbale rysujemy wewnątrz słoika wzorki. Następnie na dno wsypujemy kilka rozgniecionych ciasteczek.
Na ciasteczka wykładamy nasz budyń kokosowy. 
Wierzch posypujemy ciasteczkami i ozdabiamy roztopionymi karmelkami.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger