Na samą myśl o nich nie mogę przestać się ślinić. Są obłędne i takie zdrowe, że aż trudno w to uwierzyć. Ich orzechowy smak to po prostu cała pralinka, a nie tylko nadzienie. Smakują trochę jak orzechowa, karmelowa biała czekolada, a więc to są typowo moje smaki.
Potrzebujemy:
- 4 łyżki syropu ryżowego lub innego płynnego słodziwa
- 6 łyżek masła orzechowego Firmowe 100 % Crunchy Primavika
- 4 łyżki oleju kokosowego
- szczypta soli himalajskiej
Na źródle ciepła ustawiamy sobie garnek z odrobiną wody, na nim ustawiamy garnek/miseczkę, która będzie zawieszona nad wodą. Tak tworzymy kąpiel wodną. Wodę zagotowujemy i zmniejszamy natężenie źródła ciepła. Do garnka nad wodą wkładamy wszystkie składniki i mieszamy do dokładnego się ich połączenia. Później przelewamy do foremek, u mnie są to silikonowe foremki na lód i siup do zamrażalnika na 3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego