Schab saute w takim wydaniu jest soczysty i mimo, że nie dodaliśmy do niego nic oprócz soli i pieprzu, ma niezwykły smak. Jedynie pierzynka jaką został przykryty dodaje mu innych smaków. Pyszny ser kozio owczy i kremowe jajka przepiórcze to idealne zwieńczenie plastra dobrego schabu.
Możemy podać go z ziemniakami lub różnokolorowym ryżem.
Potrzebujemy:
- 6 plastrów schabu wieprzowego
- kilkanaście plastrów sera kozio owczego od Wyroby Naturalne
- 6 jajek przepiórczych
- sól, pieprz
- woda
Plastry schabu układamy na gorącej i suchej patelni, podpiekamy z każdej strony na rumiano.
Następnie doprawiamy, dolewamy odrobinę wody i dusimy do miękkości. Co jakiś czas należy sprawdzić, czy nie trzeba podlać wodą.
W 6 plasterkach sera wycinamy okręgi, w których będziemy zapiekać przepiórcze jajeczka.
Na gotowych plastrach schabu układamy na środku plaster sera z dziurką, resztę mięsa zakrywamy pozostałymi kawałkami sera. W dziurki wbijamy jajka przepiórcze i zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach, do ścięcia białka w jajkach. Doprawiamy pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego