Bardzo szybkie placuszki z królowej jesieni - dyni.
Cienko starta dochodzi szybko na patelni. Jeżeli macie pure z dyni, bez wahania możecie go użyć. Mus kokosowy jest opcjonalny, jeżeli nie lubicie smaku kokosa, nie musicie go dodawać. Dla mnie bardzo podkręca smak, a same placuszki smakują jak najlepsze pszenne racuszki.
Potrzebujemy:
- 2 szklanki dyni utartej na malutkich oczkach
- 5 łyżek mąki orkiszowej jasnej, u mnie Targroch
- 2 jaja
- 1 łyżka musu kokosowego
- 1 rozgnieciony banan
Startą dynię mieszamy z mąką, jajami, łyżką musu kokosowego i rozgniecionym na papkę bananem.
Smażymy na suchej patelni z obydwu stron na wolnym ogniu, tak, żeby dynia miała chwilę na to, żeby stać się miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego