Kochani!
Wraz ze sklepem internetowym Cook & Home chcielibyśmy zaprosić Was do udziału w konkursie przedświątecznym.
W sklepie Cook & Home znajdziecie wspaniałe przedmioty znanych marek, które zadowolą każdego. Produkty jakie możecie tam zakupić będą pasowały do stylu w jakim jesteście zauroczeni, mogą sprawić, że Wasze wnętrza nabiorą nowego blasku, a Ty będziesz dumnym posiadaczem znakomitej ceramiki, czy innych rzeczy codziennego użytku. To dodatki sprawiają, że wnętrza zyskują ten niepowtarzalny charakter!
Zachęcam Was do zapoznania się z całą ofertą Cook & Home. Dzięki uprzejmości sklepu aż trójka z Was będzie mogła wypić ulubioną herbatę w przepięknym i gustownym porcelanowym kubku Katie Alice Indygo.
Uwaga!
Dodatkowo niespodzianka dla wszystkich czytelników. Każdy może zakupić wspaniałe produkty z kolekcji Katie Alice Indigo z 20% rabatem – jest to najwyższej jakości porcelana angielska. Wystarczy w koszyku zakupowym wpisać kod GM20
Do kubeczka możecie dopasować na przykład piękny czajniczek w tym samym motywie (widoczny na zdjęciu)
Przejdźmy do meritum, zadanie jest naprawdę proste:
„Podziel się przepisem na ciasto, które będzie smakowało idealnie wraz z kubkiem ulubionej herbaty”
Odpowiedzi udziel w formie przepisu/opisu dania. Mile widziane będą zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny. Można zgłaszać do 4 przepisów.
Zachęcam do udziału w konkursie.
Regulamin konkursu
- Odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu).
- Zdjęcie można zamieścić pod postem konkursowym na fanpag’u na Facebook lub przesłać na mail: viola.huk@gmail.com. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
- Każda osoba może udzielić maksymalnie 4 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
- Nagroda: 3 x porcelanowy kubek Katie Alice Indygo Wygrywają 3 osoby (jedna osoba może wygrać jedną nagrodę)
- Sponsorem nagród jest sklep Cook & Home Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora
- Konkurs trwa od 09.11.2017 r. do 16.12.2017 r. (włącznie).
- Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w tym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzców dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
- Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) na adres viola.huk@gmail.com. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
- Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.
*Dodatkowe informacje. Każdy uczestnik zwalnia serwis Facebook z odpowiedzialności za konkurs. Konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, popierany, przeprowadzany przez serwis Facebook, ani z nim związany.
No to ja proponuję pyszne Ciasto Staszka :)
OdpowiedzUsuńSkładniki
-4 jajka
-8 łyżek oleju
-2 szklanki cukru
-szklanka i 4 łyżki mąki tortowej
-20 dag margaryny lub masła
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1,5 łyżki kakao
-2 łyżki kawy mielonej
-1,5 szklanki mleka
-10 dag wiórków kokosowych
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować lub utrzeć ze szklanką cukru, olejem i 3 łyżkami ciepłej wody. Gdy masa będzie już dobrze utarta, dodać szklankę mąki, proszek do pieczenia, kakao. Ubić sztywną pianę z białek. Dodać do masy i jeszcze przez chwilę ucierać. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem oraz posypaną mąką lub do małych okrągłych foremek. Piec 40 minut w temp. 180 st. C.
Kawę zaparzyć w małej ilości wody (1/2 filiżanki). Gdy ciasto ostygnie, nasączyć je kawą.
Zrobić krem: szklankę mleka zagotować z połową szklanki cukru. Pół szklanki mleka rozmieszać z czterema łyżkami mąki. Wlać do mleka z cukrem i zagotować, mieszając. Ostudzić.
Następnie zmiksować z margaryną lub masłem (pozostawić 2 łyżki) i czterema łyżkami wody.
Wiórki kokosowe wysypać na patelnię. Dodać 2 łyżki masła lub margaryny i pół szklanki cukru. Smażyć kilka minut. Masę wyłożyć na ciasto, na wierzch wyłożyć zasmażone wiórki
Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)
Waflowa rolada z bananem
OdpowiedzUsuń-paczka wafli
-2 op. herbatników
-1 galaretka (dowolna)
-2 łyżki kakao
-margaryna
-szklanka cukru
-2-3 banany (możliwie proste ;))
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Margarynę zagotować z cukrem. Wkruszyć herbatniki i 2 wafle. Dodać ciepłą rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
Rozłożyć 2 wafle i posmarować gorącą masą. Poczekać chwilę dla zmięknięcia wafli, zwijać razem z bananem.
Rolady owinąć w folię aluminiową i schłodzić
Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)
Czekoladowy mannowiec
OdpowiedzUsuńSkładniki
-1 litr mleka
-szklanka cukru
-szklanka kaszy manny
-2 op. cukru wanilinowego
-25 dag margaryny
-ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki)
-3 łyżki kakao
-wiórki kokosowe do dekoracji
*polewa czekoaldowa:
-3 łyżki kakao
-3 łyżki margaryny
-3 łyżki mleka
-3 łyżki cukru
-1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
Mleko zagotować z margaryną, cukrem, cukrem wanilinowym. na wrzące mleko, cały czas mieszając, wsypać kaszę mannę i kakao. Gotować aż masa zgęstnieje.
Blaszkę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników. Równomiernie rozsmarować gorącą masę. Przykryć drugą warstwą herbatników. Przygotować polewę: wszystkie składniki rozmieszać dokładnie w rondelku, podgrzać (nie gotować!) do roztopienia się margaryny, dobrego połączenia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto, posypać wiórkami. Odstawić do ostygnięcia
Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)
Hucułka
OdpowiedzUsuńSkładniki
-4/5 szkl. mąki
-25 dag margaryny
-20 dag masła
-4 łyżki śmietany
-6 jajek (6 żółtek, 3 białka i 3 białka)
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 szkl. cukru pudru
-4 łyżki cukru
-2 op. orzechów włoskich
-powidła śliwkowe
-1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Mąkę, margarynę, śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i cukier zagnieść razem. Ciasto podzielić na 2 części i zostawić trochę na kruszonkę. Kruszonkę włożyć do lodówki. Ubić pianę z białek (2 porcje po 3 białka + 2 łyżki cukru) Jedną część ciasta wyłożyć na blachę (placek). Posmarować powidłem śliwkowym (lub agrestowym) i pianą z 3 białek. Pozypać pokrojonymi drobno orzechami i kruszonką. Piec około 40 minut. Drugi placek zrobić w ten sam sposób.
Mleka skondendowane ugotować w puszcze przez 2 godziny (można zrobić to np, dzień wcześniej). Jeżeli nie ostygnie - nie otwierać. Masło utrzeć i dodawać ostudzone mleko ciągle mieszając. Posmarować jeden placek masą i przykryć drugim.
Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)
Pyszny konkurs!🍰☕
OdpowiedzUsuń