sobota, grudnia 09, 2017

Konkurs z Cook&Home! Wygraj 1 z 3 kubków ceramiki Kate Alice!


Kochani!
Wraz ze sklepem internetowym Cook & Home chcielibyśmy zaprosić Was do udziału w konkursie przedświątecznym. 
W sklepie Cook & Home znajdziecie wspaniałe przedmioty znanych marek, które zadowolą każdego. Produkty jakie możecie tam zakupić będą pasowały do stylu w jakim jesteście zauroczeni, mogą sprawić, że Wasze wnętrza nabiorą nowego blasku, a Ty będziesz dumnym posiadaczem znakomitej ceramiki, czy innych rzeczy codziennego użytku. To dodatki sprawiają, że wnętrza zyskują ten niepowtarzalny charakter!  
Zachęcam Was do zapoznania się z całą ofertą Cook & Home. Dzięki uprzejmości sklepu aż trójka z Was będzie mogła wypić ulubioną herbatę w przepięknym i gustownym porcelanowym kubku Katie Alice Indygo.
Uwaga! 
Dodatkowo niespodzianka dla wszystkich czytelników. Każdy może zakupić wspaniałe produkty z kolekcji Katie Alice Indigo z 20% rabatem – jest to najwyższej jakości porcelana angielska. Wystarczy w koszyku zakupowym wpisać kod GM20 
Do kubeczka możecie dopasować na przykład piękny czajniczek w tym samym motywie (widoczny na zdjęciu)
Przejdźmy do meritum, zadanie jest naprawdę proste:

„Podziel się przepisem na ciasto, które będzie smakowało idealnie wraz z kubkiem ulubionej herbaty”

Odpowiedzi udziel w formie przepisu/opisu dania. Mile widziane będą zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny. Można zgłaszać do 4 przepisów.
Zachęcam do udziału w konkursie. 
Regulamin konkursu
  1. Odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu). 
  2. Zdjęcie można zamieścić pod postem konkursowym na fanpag’u na Facebook lub przesłać na mail: viola.huk@gmail.com. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
  3. Każda osoba może udzielić maksymalnie 4 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  4. Nagroda: 3 x porcelanowy kubek Katie Alice Indygo Wygrywają 3 osoby (jedna osoba może wygrać jedną nagrodę)
  5. Sponsorem nagród jest sklep Cook & Home Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora
  6. Konkurs trwa od 09.11.2017 r. do 16.12.2017 r. (włącznie).
  7. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w tym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzców dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.  
  8. Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) na adres viola.huk@gmail.comJeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
  9. Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.



*Dodatkowe informacje. Każdy uczestnik zwalnia serwis Facebook z odpowiedzialności za konkurs. Konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, popierany, przeprowadzany przez serwis Facebook, ani z nim związany.

5 komentarzy:

  1. No to ja proponuję pyszne Ciasto Staszka :)

    Składniki
    -4 jajka
    -8 łyżek oleju
    -2 szklanki cukru
    -szklanka i 4 łyżki mąki tortowej
    -20 dag margaryny lub masła
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1,5 łyżki kakao
    -2 łyżki kawy mielonej
    -1,5 szklanki mleka
    -10 dag wiórków kokosowych

    Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować lub utrzeć ze szklanką cukru, olejem i 3 łyżkami ciepłej wody. Gdy masa będzie już dobrze utarta, dodać szklankę mąki, proszek do pieczenia, kakao. Ubić sztywną pianę z białek. Dodać do masy i jeszcze przez chwilę ucierać. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem oraz posypaną mąką lub do małych okrągłych foremek. Piec 40 minut w temp. 180 st. C.
    Kawę zaparzyć w małej ilości wody (1/2 filiżanki). Gdy ciasto ostygnie, nasączyć je kawą.
    Zrobić krem: szklankę mleka zagotować z połową szklanki cukru. Pół szklanki mleka rozmieszać z czterema łyżkami mąki. Wlać do mleka z cukrem i zagotować, mieszając. Ostudzić.
    Następnie zmiksować z margaryną lub masłem (pozostawić 2 łyżki) i czterema łyżkami wody.
    Wiórki kokosowe wysypać na patelnię. Dodać 2 łyżki masła lub margaryny i pół szklanki cukru. Smażyć kilka minut. Masę wyłożyć na ciasto, na wierzch wyłożyć zasmażone wiórki

    Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Waflowa rolada z bananem
    -paczka wafli
    -2 op. herbatników
    -1 galaretka (dowolna)
    -2 łyżki kakao
    -margaryna
    -szklanka cukru
    -2-3 banany (możliwie proste ;))

    Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Margarynę zagotować z cukrem. Wkruszyć herbatniki i 2 wafle. Dodać ciepłą rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
    Rozłożyć 2 wafle i posmarować gorącą masą. Poczekać chwilę dla zmięknięcia wafli, zwijać razem z bananem.
    Rolady owinąć w folię aluminiową i schłodzić

    Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czekoladowy mannowiec
    Składniki
    -1 litr mleka
    -szklanka cukru
    -szklanka kaszy manny
    -2 op. cukru wanilinowego
    -25 dag margaryny
    -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki)
    -3 łyżki kakao
    -wiórki kokosowe do dekoracji
    *polewa czekoaldowa:
    -3 łyżki kakao
    -3 łyżki margaryny
    -3 łyżki mleka
    -3 łyżki cukru
    -1,5 łyżki mąki ziemniaczanej

    Mleko zagotować z margaryną, cukrem, cukrem wanilinowym. na wrzące mleko, cały czas mieszając, wsypać kaszę mannę i kakao. Gotować aż masa zgęstnieje.
    Blaszkę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników. Równomiernie rozsmarować gorącą masę. Przykryć drugą warstwą herbatników. Przygotować polewę: wszystkie składniki rozmieszać dokładnie w rondelku, podgrzać (nie gotować!) do roztopienia się margaryny, dobrego połączenia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto, posypać wiórkami. Odstawić do ostygnięcia

    Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hucułka
    Składniki
    -4/5 szkl. mąki
    -25 dag margaryny
    -20 dag masła
    -4 łyżki śmietany
    -6 jajek (6 żółtek, 3 białka i 3 białka)
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 szkl. cukru pudru
    -4 łyżki cukru
    -2 op. orzechów włoskich
    -powidła śliwkowe
    -1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

    Mąkę, margarynę, śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i cukier zagnieść razem. Ciasto podzielić na 2 części i zostawić trochę na kruszonkę. Kruszonkę włożyć do lodówki. Ubić pianę z białek (2 porcje po 3 białka + 2 łyżki cukru) Jedną część ciasta wyłożyć na blachę (placek). Posmarować powidłem śliwkowym (lub agrestowym) i pianą z 3 białek. Pozypać pokrojonymi drobno orzechami i kruszonką. Piec około 40 minut. Drugi placek zrobić w ten sam sposób.
    Mleka skondendowane ugotować w puszcze przez 2 godziny (można zrobić to np, dzień wcześniej). Jeżeli nie ostygnie - nie otwierać. Masło utrzeć i dodawać ostudzone mleko ciągle mieszając. Posmarować jeden placek masą i przykryć drugim.


    Strona oczywiście polubiona i już biegnę dodać wraz ze zdjęciem na profilu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszny konkurs!🍰☕

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger