Tym razem przygotowałam go ze słodką papryką wędzoną, która dodała mu dodatkowego posmaku, co moim zdaniem idealnie do niego pasuje.
Do jego przyrządzenia użyłam produktów od Primavika z certyfikatem BIO, świetnych w smaku i przede wszystkim o doskonałym składzie. Czytajcie etykiety! :)
Potrzebujemy:
- 1 czerwoną cebulę
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki ketchupu, u nas kwaskowy ketchup BIO od Primavika
- 4 łyżki musztardy, u nas łagodna BIO od Primavika
- 2 łyżki miodu
- 6 łyżek octu balsamicznego
- 3 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki w proszku
- pół łyżeczki pieprzu cayenne (można dozować dowolnie, według Waszych kubków smakowych)
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Czerwoną cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią cebulę i czosnek, aby się przez chwilę zeszkliły. Nie mogą się całkowicie usmażyć.
Na niewielkim ogniu sos musi postać jeszcze około 15 minut, aby cebulka się jak najbardziej rozpadła, oczywiście w miarę możliwości często mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego