czwartek, kwietnia 02, 2015

Paluszki z indyka z fasolką szparagową i ziemniaczkami skropione olejem arganowym.

Moje dziecko pierwsze co łapie za mięsko ;)
Malutki mięsożerca ♡
Dlatego też staram się, aby jadł mięsko, nie codziennie ale przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ma 9 mięsiecy.
Potrawę dodatkowo wzbogaciłam o olej arganowy, świetne źródło zdrowia, dostępne w sklepie internetowym MarokoSklep.

Potrzebujemy:
  • 1 "kotlet" z piersi z indyka
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • 4 sztuki fasolki szparagowej żółtej i zielonej
  • i mały ziemniak
  • kilka kropel oleju arganowego Efas
Indyczą pierś oprószamy pieprzem ziołowym i wkładamy do rękawa Do pieczenia razem z fasolkami i ziemniakiem pokrojonym na mniejsze cząstki. 
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika kroimy pierś w paseczki, układamy w miseczce wszystkie dodatki i skrapiamy olejem arganowym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger