Malutki mięsożerca ♡
Dlatego też staram się, aby jadł mięsko, nie codziennie ale przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ma 9 mięsiecy.
Potrawę dodatkowo wzbogaciłam o olej arganowy, świetne źródło zdrowia, dostępne w sklepie internetowym MarokoSklep.
Potrzebujemy:
- 1 "kotlet" z piersi z indyka
- szczypta pieprzu ziołowego
- 4 sztuki fasolki szparagowej żółtej i zielonej
- i mały ziemniak
- kilka kropel oleju arganowego Efas
Indyczą pierś oprószamy pieprzem ziołowym i wkładamy do rękawa Do pieczenia razem z fasolkami i ziemniakiem pokrojonym na mniejsze cząstki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika kroimy pierś w paseczki, układamy w miseczce wszystkie dodatki i skrapiamy olejem arganowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego