Skoro już używamy go tak rzadko to czemu nie pozwolić sobie na małe szaleństwo?
Cukier różany oczarował mnie od pierwszego wejrzenia. Kolor jaki można uzyskać jest przepiękną ozdobą, przede wszystkim moi drodzy. Można nim posypać ciastka, ciasta, naleśniki, placuszki i wszystko będzie wyglądało jak z bajki :)
Mój cukier wyszedł mocno różany, wręcz mokry. Zawsze proporcje można ustalić wg własnych potrzeb oczywiście :)
Potrzebujemy:
- Litrowy słoik płatków dzikiej róży
- 350 g cukru gruby kryształ (standardowy)
Wszystko wkładamy do blendera i przez chwilę miksujemy. Gotowe!
Wkładamy nasz cukier do szczelnego pojemnika i używamy wedle potrzeb.
Cukier to zło ;/ Staram się go używać w mniejszych ilościach, ponieważ narobił mi sporych problemów zdrowotnych ;/
OdpowiedzUsuńOj tak, cukier to zdecydowanie zło! Również staram się go ograniczać, ale bywa z tym różnie ;)
OdpowiedzUsuńCukier to zło. Od dawna, dawien. Dlatego lepiej na niego uważać i go ograniczać.
OdpowiedzUsuń