Na pierwszy rzut ketchup, bez dodatku cukru, ekologiczny, praktycznie taki, jaki można wykonać samemu w domu. Czyli jaki? Świetny!
Służył nam wytrwale przy frytkach, kanapkach, jak i również do grilla.
Ketchup w smaku jest dość kwaśny, dlatego przestawiając się z ketchupu innych marek początkowo może drażnić ta zaleta moim zdaniem, ponieważ zwykle do ketchupów innych marek dodawany jest cukier i to w ilościach hurtowych! O zgrozo!
Musztarda łagodna BIO posłużyła mi do przygotowania wędzonego sosu BBQ, przepis można sobie odświeżyć TUTAJ.
Delikatna w smaku, nie przepadam za ostrymi musztardami, może oprócz chrzanowej, ale ta podbiła moje serce, ponieważ doskonale komponuje się z potrawami i nie "zatłamsza" ich podstawowego smaku, to cenię i widząc w sklepie musztardę Primavika, na pewno wybiorę ją spośród innych ze sklepowej półki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego