Dla nas były kotleciki drobiowo ciecierzycowe, więc Oskarek nie mógł zostać w tyle, dla niego również przygotowałam porcję, ale mini pulpecików gotowanych chwilę we wrzątku.
Potrzebujemy:
- 1 udo z kurczaka zagrodowego, bez skóry
- pół jajka
- pół łyżeczki suszonego szczypiorku
- 2 łyżki mąki z ciecierzycy, ja użyłam mąki od Indian Bazaar
- pół łyżeczki ziaren czarnego sezamu, ja użyłam od Indian Bazaar, ja użyłam od Indian Bazaar
- łyżka bułki tartej, np. od Oleofarm ze złocistym lnem mielonym, do kupienia TUTAJ
- szczypta mielonego kuminu, ja użyłam od Indian Bazaar
Udko oddzielamy od kości, usuwamy skórę i mielimy.
W płaskim garnku zagotowujemy wodę i nakładamy po łyżeczce masy mięsno ciecierzycowej, gotujemy chwilę i odcedzamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego