środa, stycznia 25, 2017

Babeczki jabłkowe

Babeczki są proste i szybkie. Uważam, że nie ma nic prostszego i mniej wymagającego. Wystarczą dwie miski i składniki, a babeczki powstaną w mig. Wilgotności dodają im jabłka w postaci suszonej kostki jabłkowej od Amkez. Dodatkowo babeczki po ostygnięciu można polać mlekiem skondensowanym i ozdobić kolorowymi groszkami. Dzieci z takiej formy podania będą zachwycone. 


Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie suszonej kostki jabłkowej od Amkez
  • 100 g masła
  • 2 jaja
  • 125 ml mleka
  • 250 g mąki
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 150 g cukru
  • 2 łyżki miodu
W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre. 
Łączymy razem przy pomocy trzepaczki, krótko, tylko do połączenia.

Wylewamy ciasto do papilotek, do 4/5 wysokości, uprzednio włożonych do specjalnej blachy na muffiny.

Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 stopni C.



1 komentarz:

  1. przepyszne,mój synek uwielbia babeczki ja zresztą również

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger