Babeczki są proste i szybkie. Uważam, że nie ma nic prostszego i mniej wymagającego. Wystarczą dwie miski i składniki, a babeczki powstaną w mig. Wilgotności dodają im jabłka w postaci suszonej kostki jabłkowej od Amkez. Dodatkowo babeczki po ostygnięciu można polać mlekiem skondensowanym i ozdobić kolorowymi groszkami. Dzieci z takiej formy podania będą zachwycone.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie suszonej kostki jabłkowej od Amkez
- 100 g masła
- 2 jaja
- 125 ml mleka
- 250 g mąki
- 50 g płatków migdałowych
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 150 g cukru
- 2 łyżki miodu
W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre.
Łączymy razem przy pomocy trzepaczki, krótko, tylko do połączenia.
Wylewamy ciasto do papilotek, do 4/5 wysokości, uprzednio włożonych do specjalnej blachy na muffiny.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 stopni C.
przepyszne,mój synek uwielbia babeczki ja zresztą również
OdpowiedzUsuń