wtorek, stycznia 24, 2017

Ciasteczka jaglano kokosowe

Ciasteczka są przepyszne, a te z pewnością zaskoczą nawet kogoś kto za kaszą jaglaną nie przepada. W tych małych okrągłych cudach znajdziemy bogactwo smaków, a co najważniejsze każdy ze składników jest zdrowy, dlatego bez zarzutów można sobie z nimi pofolgować i zjeść o "3 ciasteczka więcej niż zwykle". 
Dodatkowego smaczku daje Miód Suflet z Bananami od najlepszeprodukty.com, który świetnie smakuje nie tylko do osładzania ciasteczek. Możecie sobie zrobić nawet kawę bananową dodając do kubka małą łyżeczkę tego cuda, szczerze polecam. To zupełnie inny wymiar smaku kawy <3 p="">

Potrzebujemy:

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut, po czym odsączamy je z wody i dodajemy do kaszy jaglanej. Migdały siekamy drobno i również dodajemy do kaszy. Do naczynia dodajemy również pozostałe składniki ciasteczek.

Całość blendujemy. Masa jest zwarta i podatna na formowanie. Odrywamy kulki z ciasta, spłaszczamy je i ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można pomagać sobie wodą i zwilżać w niej dłonie podczas lepienia ciasteczek. 

Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger