Dzięki uprzejmości internetowej księgarni niePrzeczytane.pl mam możliwość zrecenzowania dla Was na prawdę pysznej pozycji książkowej zawierającej pięknie opracowane przepisy, ze zwięzłymi tekstami i estetycznymi zdjęciami.
Książka ta pokazuje nam, że jadalne mogą być każde części roślin jakie na co dzień zjadamy, a także tych, o których część społeczeństwa nie miała pojęcia.
Książka podzielona jest na 5 rozdziałów, z których możemy czerpać inspiracje na dania z jadalnych kwiatów, liści i łodyg, strączków, korzeni i bulw oraz warzywnych owoców.
Każdy z rozdziałów ma swoisty wstęp, w którym możemy się dowiedzieć np., które kwiaty są jadalne, a które silnie trujące oraz do czego najlepiej pasują strączki.
Książka wydaje mi się być idealnym pomysłem na prezent, ponieważ bardzo cieszy oko, jest na prawdę rewelacyjnie wydana graficznie.
Hummus z bobu, czy krem buraczany to tylko dwa z wielu przepisów jakie kryją się w "Kuchni roślinnej". Brzmi ciekawie? A jakże!
"Doceń walory kuchni opartej na roślinach z pół, łąk i ogrodów!"
Jeżeli chcecie mieć tę książkę u siebie na półce, zapraszam na zakupy do księgarni internetowej niePrzeczytane.pl
I już mnie mają...czyli muszę zdobyć tę książkę :)
OdpowiedzUsuń