środa, lutego 15, 2017

Kuchnia roślinna. Smak zdrowia

Dzięki uprzejmości internetowej księgarni niePrzeczytane.pl mam możliwość zrecenzowania dla Was na prawdę pysznej pozycji książkowej zawierającej pięknie opracowane przepisy, ze zwięzłymi tekstami i estetycznymi zdjęciami.


Książka ta pokazuje nam, że jadalne mogą być każde części roślin jakie na co dzień zjadamy, a także tych, o których część społeczeństwa nie miała pojęcia. 


Książka podzielona jest na 5 rozdziałów, z których możemy czerpać inspiracje na dania z jadalnych kwiatów, liści i łodyg, strączków, korzeni i bulw oraz warzywnych owoców.

Każdy z rozdziałów ma swoisty wstęp, w którym możemy się dowiedzieć np., które kwiaty są jadalne, a które silnie trujące oraz do czego najlepiej pasują strączki.

Książka wydaje mi się być idealnym pomysłem na prezent, ponieważ bardzo cieszy oko, jest na prawdę rewelacyjnie wydana graficznie. 

Hummus z bobu, czy krem buraczany to tylko dwa z wielu przepisów jakie kryją się w "Kuchni roślinnej". Brzmi ciekawie? A jakże! 

"Doceń walory kuchni opartej na roślinach z pół, łąk i ogrodów!"

Jeżeli chcecie mieć tę książkę u siebie na półce, zapraszam na zakupy do księgarni internetowej niePrzeczytane.pl




1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger