Ostatki, a wraz z nimi potrawy, wiadomo pod co ;)
Wychodzę temu naprzeciw i mam dla Was śledzie po kujawsku, z karmelizowanym jabłkiem i ogórkiem kiszonym. Połączenie warte grzechu, a wszystko za sprawą przepysznej Beczki śledzi, Filetów śledziowych z olejem wiejskim od SEKO.
Potrzebujemy:
- 1 słoik Beczka śledzi, Filety śledziowe z olejem wiejskim 550 g SEKO, bez zalewy
- 4 ogórki kiszone
- 4 jabłka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka cukru
- majeranek
- sól, pieprz
Jabłka zdejmujemy z patelni i studzimy. Chłodne układamy na talerzu. Ogórki kroimy wzdłuż na plasterki i układamy jak promienie w słoneczku :) Na środek wykładamy trochę cebulki ze słoika ze śledziami. Na cebulce układamy pokrojone na mniejsze kawałki filety śledziowe. Całość oprószamy pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego