niedziela, lutego 26, 2017

Malinowo buraczany deser lodowy

Pora na lody jest teraz najlepsza, niech nikt Wam nie wmówi, że lody je się tylko latem, to bzdura :)
Poza tym Maliny i buraki to połączenie idealne, bo żelazo i witamina C to para idealna, wzajemnie się uzupełniająca. Jak stare dobre małżeństwo, osobno ani rusz :) Z buraczkami sprawa jest prosta, bo używamy suszonych buraczków od Amkez, których nie trzeba myć, kroić i barwić dłoni. Tak Pani Małgosia z Amkez upraszcza nam życie, korzystajcie z tego! :)




Potrzebujemy:

  • 2 szklanki mrożonych malin
  • 1/2 opakowania suszonych buraczków od Amkez
  • 1 banan
  • 1 i 1/2 łyżki miodu
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
Buraczki zalewamy wrzątkiem i czekamy aż plasterki się wyprostują. Odcedzamy je i przekładamy do blendera. 
Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy mocnym blenderem około 40 sekund. 

Podajemy od razu.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger