Poza tym Maliny i buraki to połączenie idealne, bo żelazo i witamina C to para idealna, wzajemnie się uzupełniająca. Jak stare dobre małżeństwo, osobno ani rusz :) Z buraczkami sprawa jest prosta, bo używamy suszonych buraczków od Amkez, których nie trzeba myć, kroić i barwić dłoni. Tak Pani Małgosia z Amkez upraszcza nam życie, korzystajcie z tego! :)
Potrzebujemy:
- 2 szklanki mrożonych malin
- 1/2 opakowania suszonych buraczków od Amkez
- 1 banan
- 1 i 1/2 łyżki miodu
- 4 łyżki jogurtu greckiego
Buraczki zalewamy wrzątkiem i czekamy aż plasterki się wyprostują. Odcedzamy je i przekładamy do blendera.
Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy mocnym blenderem około 40 sekund.
Podajemy od razu.
spróbowałabym takiego deseru:)
OdpowiedzUsuń