czwartek, marca 23, 2017

Dip dyniowy z piramidkami Popcrop

Zdrowe przekąski zajmują u nas priorytetowe miejsce. Dlatego zdecydowaliśmy się, aby chipsy zamienić między innymi na chrupki zbożowe z ekspandowanych ziaren zbóż. Taka alternatywa popularnych niezdrowych "przegryzek" jest lubiana przez nas wszystkich i przyznam Wam, że jedna paczka znika w tempie ekspresowym, a ja uwielbiam moment otwierania paczki, bo wszyscy zbiegają się w jedno miejsce i mamy chwilę dla siebie, razem. 

Chciałabym Wam polecić piramidki Popcrop, które zrobione są wyłącznie z naturalnych składników, bez konserwantów, aromatów i barwników. Wytwarzane są bez użycia tłuszczu, z całych ziaren, co pozwala im zachować wiele cennych składników odżywczych. Z powodzeniem zastępują pieczywo, na przykład możecie wykorzystać do nich mój przepis na dip:


Potrzebujemy:

  • 250 g serka kremowego
  • 5 łyżek pestek dyni
  • 2 łyżki tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • sól, pieprz
Pestki dyni szatkujemy nożem.
Resztę składników mieszamy ze sobą i podajemy z ulubionymi przekąskami.


 Piramidki Popcrop występują w kilku wariantach:

  • Tradycyjne zbożowe pełnoziarniste
  • Bio
  • Bezglutenowe
  • Kukurydziane
  • Kukurydziane z czarnuszką


Piramidki Popcrop to także świetne źródło błonnika, który wymiata z naszych jelit resztki pokarmów, dzięki czemu będziemy się czuli o wiele lepiej podczas codziennego funkcjonowania. Regularne ich spożywanie może na prawdę polepszyć jakość naszego życia.
Zawierają dużo węglowodanów, które są potrzebne osobom prowadzącym aktywny styl życia, uprawiającym sport.


Piramidki przede wszystkim są bardzo smaczne i chrupiące, nie można się od nich oderwać. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger