Deser jagodowy, piekielnie pyszny, piekielnie wciągający, ale spokojnie, bez obaw, jest na pewno mniej kaloryczny niż kajmak, także możecie jeść do woli. ;) Deser ten nadaje się również na śniadanie, ponieważ nie jest specjalnie słodki, więc nie będziemy się czuli przez niego ociężale w ciągu dnia. Uwielbiam kompoty marki Krokus, są produkowane wg domowej receptury, nie ma w nich żadnych niepożądanych składników, a smak jest na prawdę niebiański. Szczerze z całego serca polecam! :)
Potrzebujemy (na dwie porcje):
- 1 opakowanie biszkoptów bez cukru
- 1 duży jogurt grecki
- 1 słoik kompotu z leśnych jagód od Krokus
Jagody odcedzamy na sicie.
Biszkopty kruszymy jak najdrobniej, można je zmiksować blenderem kielichowym lub utłuc np młotkiem.
Na dno pucharków wysypujemy po 1/4 pokruszonych biszkoptów, na to wykładamy po 1/4 z naszego dużego jogurtu, po połowie odsączonych jagód z kompotu. Następnie ponownie nakładamy po 1/4 jogurtu i posypujemy całość 1/4 pokruszonych biszkoptów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego