sobota, marca 25, 2017

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa jest bardzo prosta w wykonaniu, prezentuje się na prawdę dobrze, nic się w niej nie rozpada i nie rozciapuje. Ryż 3 kolory od Sonko dodaje jej uroku i bardzo Was namawiam, żeby skorzystać właśnie z tej mieszanki, ponieważ sałatka bardzo zyskuje na wyglądzie, smaku również.


Potrzebujemy:

  • 1 torebka ryżu 3 kolory od Sonko
  • 1 wędzone udko z kurczaka
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 marynowanych cebulek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Ryż gotujemy wg wskazówek producenta.
Udko obieramy z mięsa i kroimy je w mniejsze kawałki.
Jajka siekamy drobno.
Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę.
Cebulki drobno siekamy.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wstawiamy do lodówki, do "przegryzienia się".


1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger