piątek, marca 17, 2017

Musztarda chrzanowa

Pyszna, ostra i kremowa. Taka jest właśnie musztarda przygotowana własnoręcznie w domu. Czemu nie kupiłam w sklepie, tylko ją zrobiłam? Bo lubię. Lubię przygotowywać nawet najprostsze rzeczy, które najnormalniej w świecie dostępne są w sklepach. Ja żyję tym, co zrobię w kuchni, to pasja :)
Musztardzie ostrości nadaje Chrzan z imbirem od Eterno. Chrzan ten jest ostry, aromatyczny i niezwykle orzeźwiający, już odrobina potrafi zmotywować do działania ;)



Potrzebujemy:

Gorczycę prażymy, a następnie mielimy na mąkę.

Gorczycę mieszamy z pozostałymi składnikami i zamykamy w słoiczkach.

Musztarda po 24 h jest już gotowa do jedzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger