Pyszna, ostra i kremowa. Taka jest właśnie musztarda przygotowana własnoręcznie w domu. Czemu nie kupiłam w sklepie, tylko ją zrobiłam? Bo lubię. Lubię przygotowywać nawet najprostsze rzeczy, które najnormalniej w świecie dostępne są w sklepach. Ja żyję tym, co zrobię w kuchni, to pasja :)
Musztardzie ostrości nadaje Chrzan z imbirem od Eterno. Chrzan ten jest ostry, aromatyczny i niezwykle orzeźwiający, już odrobina potrafi zmotywować do działania ;)
Potrzebujemy:
- 12 łyżek gorczycy
- 2 łyżki octu winnego
- 12 łyżek wody
- 2 łyżki Chrzanu z imbirem od Eterno
- sól
Gorczycę prażymy, a następnie mielimy na mąkę.
Gorczycę mieszamy z pozostałymi składnikami i zamykamy w słoiczkach.
Musztarda po 24 h jest już gotowa do jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego