wtorek, kwietnia 18, 2017

Sałatka z mięsnymi kulkami

Świeża sałatka ze zdecydowanym smakiem dipu czosnkowego. Sycąca za sprawą mięsnych kulek, odżywcza, za sprawą różnorakich warzyw, w postaci makaronów, czy kiełków.


Potrzebujemy (4 porcje):
Mięsne kulki:
Sałatka:
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 2 garści makaronu z surowego buraka
  • 2 garści makaronu z surowej marchewki
  • kiełki rzodkiewki
  • ser koryciński z czarnuszką 
  • dip czosnkowy z błonnikiem od e-condimenta
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę mieszamy razem z mięsem, jajkiem, przyprawą, i pieprzem. Toczymy malutkie kulki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Dip czosnkowy z błonnikiem przygotowujemy wg wskazówek producenta.
Na półmisku układamy porwaną sałatę, makarony z warzyw, mięsne kulki, ser koryciński oraz kiełki rzodkiewki.
Całość polewamy dipem czosnkowym. 

1 komentarz:

  1. bardzo fajny i zdrowy przepis. Ja nie co zmodyfikowałem Twój przepis zamieniając mięso z wieprzowego na Wołowe. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger