czwartek, kwietnia 20, 2017

Spaghetti w sosie serowo - bazyliowo - kokosowym

Pyszny, szybki i pełen smaku sos do makaronu, którego przygotowanie nie zajmie Wam więcej czasu niż ugotowanie makaronu. Smażymy tylko na bardzo dobrej jakości paście kokosowej BIO i maśle klarowanym GHEE od Pięć Przemian


Potrzebujemy:


Cebulę kroimy w małą kosteczkę. Czosnek również siekamy na jak najmniejsze kawałeczki.
Na patelni rozgrzewamy pastę kokosową i masło klarowane. Podsmażamy na nich cebulę i czosnek. Kiedy te się lekko zarumienią dodajemy starty lub pokruszony ser koryciński i czarnuszkę.
Następnie do roztopionego sera dodajemy pesto i mleko kokosowe, mieszamy na wolnym ogniu do połączenia się składników. Blendujemy, aby nadać sosowi kremowości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta i łączymy z sosem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger