czwartek, kwietnia 20, 2017

Sałatka śledziowa z konfitowaną papryką

Sałatki śledziowe według mnie pasują na każdą okazję, ale także są świetnym daniem bez okazji. 
Konfitowana papryka, jest delikatna, już nie tak bardzo chrupiąca, ale wciąż pyszna, lekko kwaśna i nadająca pięknego rubinowego koloru jasnym odcieniom dominującym w tejże sałatce.


Potrzebujemy:
Noc wcześniej przygotowujemy paprykę.
Kroimy ją w cienkie paski, oprószamy solą i pieprzem i zalewamy octem jabłkowym. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie ją odsączamy i drobno siekamy.

Filety płuczemy, aż stracą nadmierną słoność i kroimy w kosteczkę.

Jaja na twardo siekamy bardzo drobno.

Wszystko razem łączymy i odstawiamy do "przegryzienia się"

Przepis został przygotowany przy współpracy z firmą SEKO SA




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger