Naleśniki o kremowym wnętrzu zapieczone z ulubionym serem są świetną propozycją na wegetariański obiad. Samo ciasto naleśnikowe bardzo dobrze się smaży, a gotowa mieszanka ułatwia życie. Mieszanka ta nie zawiera żadnych niepożądanych składników, co jest dla mnie niezwykle ważne. Naleśniki pełnoziarniste możemy podać na różne sposoby, na wytrawnie, na słodko, z mięsem, czy bez, zawsze będą smakowały wybornie i będą zdrowsze od klasycznych, na białej mące.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie Naleśniki pełnoziarniste - mieszanka do przygotowania od e-condimenta
- 450 g mrożonego szpinaku, brykietu
- 200 g kremowego serka
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
- sól, pieprz
- ser
Naleśniki przygotowujemy wg wskazówek producenta.
Szpinak rozmrażamy na suchej patelni dodając suszony czosnek.
Kiedy szpinak już się rozmrozi i woda wyparuje, do szpinaku dodajemy całe jajko i energicznie mieszamy. Następnie wyłączamy źródło ciepła.
Do szpinaku z jajkiem dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Odstawiamy.
Gotowe i usmażone naleśniki smarujemy farszem, składamy na 4 i zapiekamy na patelni posypując je utartym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego