wtorek, lipca 25, 2017

Kanapkowa pasta z bobu

Korzystając z sezonu, w którym mamy pyszny bób, warto jest przygotować sobie pyszną pastę na kanapki, która nie wymaga nawet wyłuskiwania bobu, oczywiście jeżeli wcześniej pozbawiony został strąków ;) Połączenie bobu, koncentratu pomidorowego, rozmarynu i świetnej oliwy to genialny sposób na dodatek do pieczywa, czy chrupiących warzyw. Dodatkowo - to ogromny zastrzyk błonnika pokarmowego i białka. 


Potrzebujemy:

Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy je blendować.
Jak widzicie przepis jest bardzo prosty, wystarczy wszystkie składniki zblendować na prawie gładką pastę, w razie konieczności pomagając sobie odrobiną wody, która ułatwi blendowanie bobu na pastę.

Podajemy z pieczywem lub warzywami pokrojonymi w słupki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger