Czas wakacji dobiega końca, za chwilę dzieci pójdą do szkoły i skończą się dzikie harce. ;) Pamiętajcie drodzy rodzice o śniadaniu dla Waszych pociech, bo gwarantuje ono przede wszystkim lepszą możliwość skupienia Waszego dziecka na zajęciach szkolnych, bo pełny brzuch to pełna głowa! :)
Potrzebujemy:
- 1/3 szklanki mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/3 szklanki mąki
- 2 łyżki oleju kokosowego
- cukier puder
- gruszki w syropie, u mnie marki Krokus
Mleko wraz z jajkiem i cukrami roztrzepujemy trzepaczką, następnie dosypujemy do naszej płynnej masy mąkę.
Piekarnik wraz z patelnią (średnica 18 cm), oczywiście taką, która może być stosowana w piekarnikach, rozgrzewamy do 220 stopni C.
Kiedy piekarnik osiągnie tę temperaturę, wyjmujemy patelnię, dodajemy na nią olej kokosowy i szybko wlewamy naszą naleśnikową masę.
Patelnię ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy nasz naleśnik około 15-20 minut. Musicie zerkać, żeby go nie przypalić.
Po wyjęciu z piekarnika naleśnik po chwili ma prawo opaść, dlatego szybko posypujemy go cukrem pudrem, posypujemy owocami, w moim przypadku są to fantastyczne i jędrne gruszki z syropu pokrojone w kosteczkę.
Gwarantuję, że Wasze dziecko będzie ukontentowane na milion %.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego