czwartek, sierpnia 31, 2017

Jaglany deser czekoladowy z malinami

Pyszny i zdrowy deser, który ucieszy Wasze podniebienia. Połączenie czekolady i malin jest bardzo słuszne. Te dwa produkty znakomicie się uzupełniają. Wypróbujcie - to świetna alternatywa dla musu czekoladowego na surowych jajkach. Z pełnym przekonaniem polecam go nawet dzieciom, czego nie zrobiłabym przy tradycyjnym musie czekoladowym. ;)


Potrzebujemy:



Kaszę jaglaną płuczemy w ziemnej wodzie, dopóki woda nie przestanie być mętna. Na koniec przelewamy kaszę wrzątkiem, na sicie. Gotujemy w proporcji 1:2, czyli nasze pół szklanki suchej kaszy zalewamy 1 szklanką wody, daje nam to gwarancję, że kasza będzie ugotowana na sypko.

Do gorącej kaszy dodajemy połamana na kawałeczki czekoladę, olej kokosowy i cukier trzcinowy. Wszystko razem bardzo dokładnie blendujemy - na gładki krem.

Na koniec dodajemy nasiona chia i mieszamy. Przekładamy do niskich słoików.

Po przestygnięciu na górze układamy maliny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger