wtorek, listopada 21, 2017

Brownie z jagodami

Czekoladowe brownie i jagody są niesamowicie smaczną parą. Stosowałam te połączenie dopiero pierwszy raz, ale napewno nie ostatni, bo owocowy wierzch lekko ciągnącego się ciasta jest dla mnie idealny. 


Potrzebujemy:

Jagody odsączamy z syropu. 

W rondelku podgrzewamy masło z dwiema tabliczkami czekolady, tylko do momentu rozpuszczenia się czekolady.

W misce ubić jajka z cukrem, dodać roztopiona czekoladę z masłem i mąkę. Całość dobrze wymieszać. Na koniec wmieszać połamaną na małe kawałeczki czekoladę.

Brownie wylać na blaszke o wymiarach 22x22 cm, uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Na górę wkładamy nasze jagody odsączone z syropu.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. 

1 komentarz:

  1. Czekolada... jagody... nic tylko jeść i jeść :) Cudowne połączenie :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger