Bardzo szybkie bezglutenowe placki z kaszy gryczanej. Smakuje nawet najbardziej wybrednym ;)
Potrzebujemy :
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczana Sonko
- 3 łyżki startego żółtego sera
- 1 jajko
- 2-3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek i chwilę smażymy.
Usmażoną cebulę z czosnkiem dodajemy do ugotowanej na sypko kaszy, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, doprawiamy i mieszamy.
Na patelnię wykładamy po łyżce masy i smażymy z obydwu stron.
bardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuń