piątek, listopada 24, 2017

Placki z kaszy gryczanej

Bardzo szybkie bezglutenowe placki z kaszy gryczanej. Smakuje nawet najbardziej wybrednym ;) 


Potrzebujemy :

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczana Sonko
  • 3 łyżki startego żółtego sera 
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki kukurydzianej 
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól, pieprz

Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek i chwilę smażymy. 

Usmażoną cebulę z czosnkiem dodajemy do ugotowanej na sypko kaszy, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, doprawiamy i mieszamy. 

Na patelnię wykładamy po łyżce masy i smażymy z obydwu stron. 

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger