Sałatka z wędzoną rybą - tego było mi trzeba. Świetny wędzony pstrąg, który trafia do naszych domów jest przygotowywany ręcznie. Bardzo cenię je za to, że kroją i solą go ludzie, którzy się na tym znają i robią to z pasją, że każdy kawałek ryby nie trafia do opakowania przypadkowo - ich jakość jest sprawdzana przez kilka osób. To niesamowite, że w dzisiejszych czasach takie manufaktury wciąż istnieją i wypuszczają na rynek tak świetne jakościowo i smakowo produkty.
Pstrąg to nie tylko ryba doskonała w smaku, ma ona również bardzo duży wpływ na nasze zdrowie. Zawiera wiele cennych składników mineralnych.
Serdecznie polecam, naprawdę z całego serducha!
Do naszej sałatki potrzebujemy:
- 3 liście sałaty lodowej
- 1/2 pomidora
- 1/3 awokado
- 1 ugotowane na twardo jajko
- 1 opakowanie wędzonego pstrąga saute Fjord Fiskursson
- sos tatarski
- 1 łyżka sezamu
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w plastry, awokado w kostkę. Jajko również kroimy w plastry. Z ryby usuwamy ości, których w pstrągu jest niewiele i kroimy go mniejsze kawałki lub łamiemy. Ryba ta jest niezwykle delikatna, wręcz maślana.
Całość polewamy sosem tatarskim, najlepiej przygotowanym w domu i posypujemy sezamem.
Smacznego!
Wygląda i brzmi smacznie :-)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne, jest w moim repertuarze systematycznie.
OdpowiedzUsuń