czwartek, listopada 23, 2017

Sałatka z pstrągiem

Sałatka z wędzoną rybą - tego było mi trzeba. Świetny wędzony pstrąg, który trafia do naszych domów jest przygotowywany ręcznie. Bardzo cenię je za to, że kroją i solą go ludzie, którzy się na tym znają i robią to z pasją, że każdy kawałek ryby nie trafia do opakowania przypadkowo - ich jakość jest sprawdzana przez kilka osób. To niesamowite, że w dzisiejszych czasach takie manufaktury wciąż istnieją i wypuszczają na rynek tak świetne jakościowo i smakowo produkty. 
Pstrąg to nie tylko ryba doskonała w smaku, ma ona również bardzo duży wpływ na nasze zdrowie. Zawiera wiele cennych składników mineralnych.

Serdecznie polecam, naprawdę z całego serducha!


Do naszej sałatki potrzebujemy:

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w plastry, awokado w kostkę. Jajko również kroimy w plastry. Z ryby usuwamy ości, których w pstrągu jest niewiele i kroimy go mniejsze kawałki lub łamiemy. Ryba ta jest niezwykle delikatna, wręcz maślana.

Całość polewamy sosem tatarskim, najlepiej przygotowanym w domu i posypujemy sezamem.

Smacznego!


2 komentarze:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger